ICONSICHE POPORTRETTEN – Kees Tabak

Fotografie is veel meer dan het vastleggen van verstild leven. Een foto roept de tijd een halt toe en schept nieuw leven. Boort nieuwe werkelijkheden aan. Maakt dromen zichtbaar. Ontmaskert illusies en schept nieuwe. Een fotograaf is een zielenjager; zijn portfolio is de verzameling van zijn vangsten. Een foto zonder mensen is als een huis waarin niet geleefd wordt. Ik hou van mensen, van de manier waarop ze op mijn foto’s sprankelen.
– Kees Tabak

KEES TABAK is een veelzijdig portret fotograaf en begon zijn carriere eind jaren zeventig als popfotograaf. Zijn werk was over het algemeen zwart-wit, het merendeel gemaakt in obscure kleedkamers, kraakpanden en hotelkamers. Maar kreeg al snel de grote namen live voor zijn camera, on the road of in zijn studio.
Zo fotografeerde hij Prince in Paradiso, bij diens eerste optreden in Nederland en ging de foto van Prince; likkend langs de hals van zijn gitaar, de hele wereld over.
In Australië volgde hij de tournee van U2 en had een fotosessie met Madonna, toen zij net doorbrak. Hij legde de hysterie rond Doe Maar en Herman Brood vast evenals Blondie die, populair werd. Van Normaal tot Dolly Dots, van Alice Cooper tot Talking Heads, Kees Tabak fotografeerde ze allemaal. Maar De Golden Earring is de band die hij het meest fotografeerde.

www.keestabak.nl

Opening 12 MAART 2017 16:30

Reacties zijn gesloten.