Lopen in de lage Landen – Bastiaan Heus

Opening 13 mei 2018, 16:30 uur bij Piet de Gruyter Amsterdam. Voorafgaand aan de opening vindt er om 15:30 uur een hardlooptraining plaats gegeven door Bastiaan Heus. Verzamelen bij Piet de Gruyter van Limburg Stirumplein Amsterdam.

Bastiaan Heus (1974) werd als atleet Nederlands junioren kampioen op de 800 en 1500 meter hardlopen, maar bekender werd hij als professioneel fotograaf. Vanaf 1999 heeft Bastiaan voor diverse  opdrachtgevers, waaronder het NRC Handelsblad, Runner’s World Magazine, Olympisch Stadion Amsterdam en het Jeugdfonds Sport&Cultuur, sport en sporters gefotografeerd. In de strijd om de Zilveren Camera won hij verschillende prijzen. Zo won hij in 2012 de eerste prijs in de categorie Sport, met een serie over de eerste Obstacle Run in Nederland. Maandelijks fotografeert Bastiaan voor Runner’s World Magazine kleine
en grote hardloopwedstrijden. Tijdens die wedstrijden richt hij zijn lens niet alleen op de winnaar, maar heeft hij oog voor de schoonheid van de loopsport in al haar facetten. Met de expositie ‘Lopen in de Lage Landen’ geeft Bastiaan een beeld van de hardlopers en hun omgeving, die hij de afgelopen 5 jaar in de verschillende uithoeken van Nederland en België heeft gefotografeerd. Deze foto’s zijn tevens te bewonderen in het door Runner’s World uitgegeven boek ‘Lopen in de Lage Landen’, waarin 101 van Bastiaan zijn favoriete hardloop foto’s zijn opgenomen.

www.bastiaanheus.nl

www.instagram.com/bastiaan_heus

Reacties zijn gesloten.