NEW YORK – Friso Kooijman

_MG_0496

De expositie bestaat uit pakkende zwart-wit foto’s en wordt georganiseerd door Frans Klos Exposities in samenwerking met Piet de Gruyter. De serie is samengesteld uit werk dat Friso Kooijman vorig jaar op Manhattan maakte.

Straatfotografie wordt ieder jaar een grotere passie van Friso Kooijman. Lopen, kijken en fotograferen in drukke straten van grote steden.

Gaan de stromen in New York vooral in rechte lijnen, Friso bewoog zich als een hoeladanser tussen die stromen door. Op jacht naar dat ene beeld, de perfecte contrasten, fel daglicht versus harde schaduw, de perfecte afstand. Soms verdween de fotograaf in de menigte, soms liet hij zich juist zien voor een blik van schrik of herkenning. Straatfotografie is behalve kijken, lopen en fotograferen ook gewoon lef hebben.

Friso Kooijman sloot in 2010 zijn opleiding documentaire fotografie succesvol af aan de Fotovakschool in Amsterdam. Zijn eerste documentaire Geloven in Amsterdam haalde de landelijke pers en media. Momenteel reist deze expositie langs openbare & religieuze gelegenheden in Amsterdam.

www.frisokooijman.com
www.fotografie.nl/frisokooijman/new-york

www.geloveninamsterdam.com

Twitter: @FKFotografie
Twitter: @fransklosexpo

8 NOVEMBER 2015 – 21 JANUARI 2016

1 Reactie op NEW YORK – Friso Kooijman

  1. Pingback: New York at Piet de Gruyter – Friso Kooijman Photography